Életünk nagy részét szőlőtermeléssel töltöttük, Édesapánk mellett a borkészítés minden titkát ismerjük.
A XXIV. Egri Borvidéki Borversenyen, 3 nap alatt 40 termelő 236 mintáját értékelték a bírák. Íme az eredmények…
Legjobb fehérbor: Varsányi Pincészet: Grand Selection Verpeléti Olaszrizling 2019
Legjobb vörösbor: Tóth és Tóth Pincészet: Maledictus Cuvée 2018
Legjobb rozébor: Ostorosbor: Kékfrankos Rosé 2019
Legjobb debrői hárslevelű: Tóth és Tóth Pincészet: Debrői Hárslevelű 2019 – töppedt szőlőből készült
Legjobb egri bikavér: Szuromi Családi Birtok: Egri Bikavér Superior 2018
Legjobb egri csillag: Gál Lajos Pincészet: Kamra-völgy Egri Csillag Grand Superior 2018
Legjobb desszertbor: Tóth Ferenc Pincészet: Egri Leányka Superior 2019 – késői szüret
A borversenyen két – változó összetételű – szakmai bizottság és egy három főből álló csúcszsűri értékelte a borokat. Vitás esetekben ez utóbbi döntött. A csúcszsűri elnöke az első napon Mészáros Kálmán, a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságának igazgatója, a másodikon Maróti Attila, a Felső-Magyarországi Borrégiós Tanács elnöke, míg a harmadik napon dr. Kosárka József, a Magyar Borszakírók Szövetségének elnöke volt.