Borkínálatunk az Egri Bikavér hazájából


Csavarzáras borok
Az Egri borvidék a házasított borokról híres. Több mint 100 éve született meg az Egri Bikavér, és az Egri Csillag is már lassan nagykorú.
Házasítás, vagyis cuvée. Legalább két bor keveréke, amelyben a különböző fajták harmonikusan kiegészítik egymást.
Ilyen házasításokból jöttek létre a mi fiatalos hangulatú boraink is.
A " Kis szűz és az öreg róka" történetéből jól ismert sikeres párosítása a fiatal és öreg szőlőtőkék borának.


Napsugár 2021


Kis szűz és az öreg róka 2019


Ravaszdi Rozé 2021


Kis szűz és az öreg róka 2020


Egri Bikavér 2017


Fekete Bárány 2018


Fajta borok
A világfajta szőlők kifejezés néhány évvel ezelőtt vált általánossá.
A helyi tájfajtákkal szemben, amelyeket „csak ott termesztenek”, addig a világfajtáknál „az egész világon elterjedt” kifejezések világítják meg a fogalom lényegét.
A kihagyhatatlan világfajta borok közül három kihagyhatatlan fajtát palackozunk: Merlot, Cabernet Franc, Rajnai Rizling.
Helyi tájfajta borunk a Kékfrankos is itt erősíti a kínálatunkat.


Superior
Superior borok előállításához szükséges borszőlőt csak az Egri borvidék területéről származó és az Eger termékleírásban felsorolt, a feltételeknek megfelelő szőlőből készült borokból lehet előállítani, a szabályzatban leírt minimális mustfok 20 M/M és maximális termésmennyiség újborban kifejezve 60 hl/ha betartásával.
Ezekből a szigorú feltételekből következik, hogy nem minden évjáratban sikerül elérni ezt a minőségi szintet és csak a kiemelkedő évjáratban születnek meg ezek a tételek.


Egri Kékfrankos Superior


Egri Kékfrankos Superior hordóválogatás

