Borkínálatunk az Egri Bikavér hazájából


Csavarzáras borok
Az Egri borvidék a házasított borokról híres. Több mint 100 éve született meg az Egri Bikavér, és az Egri Csillag is már lassan nagykorú.
Házasítás, vagyis cuvée. Legalább két bor keveréke, amelyben a különböző fajták harmonikusan kiegészítik egymást.
Ilyen házasításokból jöttek létre a mi fiatalos hangulatú boraink is.
A " Kis szűz és az öreg róka" történetéből jól ismert sikeres párosítása a fiatal és öreg szőlőtőkék borának.


Fajta borok
A világfajta szőlők kifejezés néhány évvel ezelőtt vált általánossá.
A helyi tájfajtákkal szemben, amelyeket „csak ott termesztenek”, addig a világfajtáknál „az egész világon elterjedt” kifejezések világítják meg a fogalom lényegét.
A kihagyhatatlan világfajta borok közül három kihagyhatatlan fajtát palackozunk: Merlot, Cabernet Franc, Rajnai Rizling.
Helyi tájfajta borunk a Kékfrankos is itt erősíti a kínálatunkat.


Kékfrankos


Merlot


Merlot hordóválogatás


Cabernet Franc


Superior
Superior borok előállításához szükséges borszőlőt csak az Egri borvidék területéről származó és az Eger termékleírásban felsorolt, a feltételeknek megfelelő szőlőből készült borokból lehet előállítani, a szabályzatban leírt minimális mustfok 20 M/M és maximális termésmennyiség újborban kifejezve 60 hl/ha betartásával.
Ezekből a szigorú feltételekből következik, hogy nem minden évjáratban sikerül elérni ezt a minőségi szintet és csak a kiemelkedő évjáratban születnek meg ezek a tételek.


Egri Kékfrankos Superior


Egri Kékfrankos Superior hordóválogatás


Egri Bikavér Superior

