Boraink

Borkínálatunk az Egri Bikavér hazájából

Csavarzáras borok

Az Egri borvidék a házasított borokról híres. Több mint 100 éve született meg az Egri Bikavér, és az Egri Csillag is már lassan nagykorú.

Házasítás, vagyis cuvée. Legalább két bor keveréke, amelyben a különböző fajták harmonikusan kiegészítik egymást.

Ilyen házasításokból jöttek létre a mi fiatalos hangulatú boraink is.

A " Kis szűz és az öreg róka" történetéből jól ismert sikeres párosítása a fiatal és öreg szőlőtőkék borának.

Napsugár 2021

BOR ADATLAP

Kis szűz és az öreg róka 2019

BOR ADATLAP

Ravaszdi Rozé 2021

BOR ADATLAP

Kis szűz és az öreg róka 2020

BOR ADATLAP

Egri  Bikavér 2017

BOR ADATLAP

Fekete Bárány 2018

BOR ADATLAP

Fajta borok

A világfajta szőlők kifejezés néhány évvel ezelőtt vált általánossá.

A helyi tájfajtákkal szemben, amelyeket „csak ott termesztenek”, addig a világfajtáknál „az egész világon elterjedt” kifejezések világítják meg a fogalom lényegét.

A kihagyhatatlan világfajta borok közül  három kihagyhatatlan fajtát palackozunk:  Merlot, Cabernet Franc, Rajnai Rizling.

Helyi tájfajta borunk a Kékfrankos is itt erősíti a kínálatunkat.

Kékfrankos

Bor Adatlap

Merlot hordóválogatás

Bor Adatlap

Cabernet Franc

Bor Adatlap

Superior

Superior borok előállításához szükséges borszőlőt csak az Egri borvidék területéről származó és az Eger termékleírásban felsorolt, a feltételeknek megfelelő szőlőből készült borokból lehet előállítani, a szabályzatban leírt minimális mustfok 20 M/M és maximális termésmennyiség újborban kifejezve 60 hl/ha betartásával.

Ezekből a szigorú feltételekből következik, hogy nem minden évjáratban sikerül elérni ezt a minőségi szintet és csak a kiemelkedő évjáratban születnek meg ezek a tételek.

Egri Kékfrankos Superior

Bor Adatlap

Egri Kékfrankos Superior hordóválogatás

Bor Adatlap

Egri Bikavér Superior

Bor Adatlap

“Az én célom, hogy élményt nyújtsak a boraimmal.”
Shopping Cart

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás