Boraink

Borkínálatunk az Egri Bikavér hazájából

Csavarzáras borok

Az Egri borvidék a házasított borokról híres. Több mint 100 éve született meg az Egri Bikavér, és az Egri Csillag is már lassan nagykorú.

Házasítás, vagyis cuvée. Legalább két bor keveréke, amelyben a különböző fajták harmonikusan kiegészítik egymást.

Ilyen házasításokból jöttek létre a mi fiatalos hangulatú boraink is.

A ” Kis szűz és az öreg róka” történetéből jól ismert sikeres párosítása a fiatal és öreg szőlőtőkék borának.

“Kis szűz és az öreg róka”

BOR ADATLAP

Fekete Bárány

BOR ADATLAP

Egri Bikavér

BOR ADATLAP

Fajta borok

A világfajta szőlők kifejezés néhány évvel ezelőtt vált általánossá.

A helyi tájfajtákkal szemben, amelyeket „csak ott termesztenek”, addig a világfajtáknál „az egész világon elterjedt” kifejezések világítják meg a fogalom lényegét.

A kihagyhatatlan világfajta borok közül  három kihagyhatatlan fajtát palackozunk:  Merlot, Cabernet Franc, Rajnai Rizling.

Helyi tájfajta borunk a Kékfrankos is itt erősíti a kínálatunkat.

Kékfrankos

Bor Adatlap

Merlot hordóválogatás

Bor Adatlap

Cabernet Franc

Bor adatlap

Superior

Superior borok előállításához szükséges borszőlőt csak az Egri borvidék területéről származó és az Eger termékleírásban felsorolt, a feltételeknek megfelelő szőlőből készült borokból lehet előállítani, a szabályzatban leírt minimális mustfok 20 M/M és maximális termésmennyiség újborban kifejezve 60 hl/ha betartásával.

Ezekből a szigorú feltételekből következik, hogy nem minden évjáratban sikerül elérni ezt a minőségi szintet és csak a kiemelkedő évjáratban születnek meg ezek a tételek.

Egri Kékfrankos Superior

Bor adatlap

Egri KÉkfrankos Superior hordóválogatás

Bor Adatlap

Egri Turán Superior

Bor Adatlap

Egri Bikavér Superior

Bor adatlap

“Az én célom, hogy élményt nyújtsak a boraimmal.”

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás