EGER SUPERIOR: BOROK, melyet nem érdemes kihagyni!

Az Eger Superior ismét egy megmérettetés, ahol az élmezőnyben végeztünk!

Ezek a visszajelzések, amiket kapunk tőletek, és a nagyvilágtól. Ezek éltetnek, ezekből merítünk erőt a mindennapi munkánkhoz, és ezért „szerelem” ez a szakma.

2023.01.26-án a Stefánia Palotában volt megtartva a Eger Superior névre hallgató sétálókóstoló, ahol az egri borászok superior és grand superior borai kerültek bemutatásra. Számos kiemelkedően szép egyensúlyban lévő bort lehetett megkóstolni.

A borversenyeken való részvétel fontos esemény a borászatok számára, mivel lehetőséget biztosít a borok értékelésére és díjazására.

A sikeres szereplés büszkeséggel tölti el a borászatokat, mivel az elismerés jelzi a munkánk minőségét.

 

A Szuromi Családi Birtok csapata ajánlata az odalátogatóknak az volt, az asztaluknál minden bort érdemes megkóstolni, de ha választani kell, az Egri Kékfrankos Superior Hordóválogatás 2018-as évjáratát kóstolják. De természetesen minden borunkat jellemzi a hűvös elegancia és a kerek ízvilág, ezért aki kóstolja, annak igazi ízélményben van része. 

 

És ez az igazi ízélmény el is hozta számunkra a várt sikert!

Borok pontozása:

Robert Parker 100-as pontrendszere alapján került pontozásra.

Mit is jelent ez?

91-90/100: Kiváló bor, komplex, különleges karaktere van. Fogyasztása nagy élményt jelent, egyensúlyban van (sav, alkohol, test, tannin).

89-88/100: Többnyire az átlag fölött, egészen a nagyon jóig. Eltérő fokban mutathat finom ízeket, különleges karaktere is lehet, (ha van több sav, esetleg több tannin) azok alig észrevehetők.

 

​ Jelen boros eseményen csak a 88/100 pont feletti borok kerültek megemlítésre.

 

Büszkék lehetünk a rendezvényen elért eredményeinkre, hiszen ezek az elismerések jelzik a munkánk minőségét.

 

Íme az eredmény:

 

91/100 pontos borok (Vivino 4,1-4,2):

 

Kovács Nimród - Nyilasmár & Nagyfai Max Syrah 2018.

Kovács Nimród - 777 Pinot Noir Monopole 2019. ​

Gál Lajos - Sík-Hegy Egri Dűlő Bikavér Grand Superior 2019. ​

Bukolyi Marcell - Steinhauser Reserve Syrah - Kékfrankos Superior 2020.

Szuromi - Egri Bikavér Superior 2018.

90/100 pontos borok (Vivino 3,9-4,0):

 

Szuromi - Egri Kékfrankos Superior 2018.

Stumpf Pince - Nagy-Eged Grand Superior Syrah 2019.

Stumpf Pince - Nagy-Eged Merlot 2018.

Stumpf Pince - Nagy-Eged Grand Superior Cabernet Sauvignon 2017

Tóth Ferenc - Várvédő Egri Bikavér Superior 2018.

89/100 pontos borok (Vivino 3,7-3,8):

 

Gál Lajos - Kamra-Völgy Egerszóláti Dülö Egri Csillag Grand Superior 2021.

Böjt - Egri Bikavér 2017.

Soltész - Egri Kékfrankos Grand Superior 2018.

Szuromi - 20/20 Egri Superior Vörös Cuvée

Tóth & Tóth - Corpus Delicti 2018.

Gárdonyi 100 Egri Csillag Superior közösségi bor 2021.

Az egri borászatok folyamatosan dolgoznak a minőségi borok előállításán, és a borversenyeken való sikeres szereplés a munkájuk elismerése.

A Borjour közönsége alapvetően fiatal és középkorú budapesti, többségük borkedvelő, de nem feltétlenül professzionális borértő. Ők valószínűleg értékelik a bikavérek megújult arculatát, és hogy az egri borok már frissebbek, gyümölcsösebbek és könnyebben fogyaszthatók, mint akár tíz évvel ezelőtt.

Az Eger városa híres az egri borairól, különösen az egri bikavérnek, amely a vörösborok kiváló példája. Az egri bikavér a borversenyeken rendszeresen kiváló minősítést kap, ami azt jelzi, hogy magas minőségű bort készítenek. Az egri bikavérnek van egy kerek ízvilága, amelyet a hűvös elegancia jellemez. Az ízélmény kiemelkedő, és a bor kiváló lehet a borkóstolók, rendezvények és ünnepségek alatt.

A borversenyeken nyert díjak nagymértékben hozzájárulnak a borászatok hírnevének növekedéséhez, ami lehetővé teszi a boruk eladásának növelését. A díjak jelzik, hogy a borászatok kiváló minőségű bort készítenek, és ez ösztönzi őket további fejlesztésekre. A borversenyeken nyert díjak az elismerés jelei, amelyek a borászatok munkáját dicsérik

Shopping Cart
Elmúlt már 18 éves? Az oldal alkohol tartalmú termékeket forgalmaz. Amennyiben elmúlt már 18 éves kérem lépjen be, egyéb esetben hagyja el az oldalt.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás