Szuromi Családi Birtok

Borverseny 2020

Életünk nagy részét szőlőtermeléssel töltöttük, Édesapánk mellett a borkészítés minden titkát ismerjük.

 
Egy fiatal borásznak a legnagyobb dicsőség, ha az egy életre feltett álmát és munkáját megbecsülik, és elismerik.
 
Sok időbe telt mire családi borászatunk belevágott a saját borok palackozásába.
Erre az idei évben került sor.
 
Ezért az idei borversenyen elnyert " Legjobb Egri Bikavér" díja egy egri borász családnak élete nagy elismerése és büszkesége!

A XXIV. Egri Borvidéki Borversenyen, 3 nap alatt 40 termelő 236 mintáját értékelték a bírák. Íme az eredmények…

 

Legjobb fehérbor: Varsányi Pincészet: Grand Selection Verpeléti Olaszrizling 2019


Legjobb vörösbor: Tóth és Tóth Pincészet: Maledictus Cuvée 2018


Legjobb rozébor: Ostorosbor: Kékfrankos Rosé 2019


Legjobb debrői hárslevelű: Tóth és Tóth Pincészet: Debrői Hárslevelű 2019 – töppedt szőlőből készült


Legjobb egri bikavér: Szuromi Családi Birtok: Egri Bikavér Superior 2018


Legjobb egri csillag: Gál Lajos Pincészet: Kamra-völgy Egri Csillag Grand Superior 2018


Legjobb desszertbor: Tóth Ferenc Pincészet: Egri Leányka Superior 2019 – késői szüret 

A borversenyen két – változó összetételű – szakmai bizottság és egy három főből álló csúcszsűri értékelte a borokat. Vitás esetekben ez utóbbi döntött. A csúcszsűri elnöke az első napon Mészáros Kálmán, a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságának igazgatója, a másodikon Maróti Attila, a Felső-Magyarországi Borrégiós Tanács elnöke, míg a harmadik napon dr. Kosárka József, a Magyar Borszakírók Szövetségének elnöke volt.

Megjegyzés hozzáfűzése

Elmúlt már 18 éves? Az oldal alkohol tartalmú termékeket forgalmaz. Amennyiben elmúlt már 18 éves kérem lépjen be, egyéb esetben hagyja el az oldalt.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás