Egri Bikavér 2017
3500 Ft
Jóivású, harmonikus, kerek, hosszú, az íze betölti a szájat, és azonnal akarunk belőle még egy pohárral. A bikavér fontos egri üzenet, többszáz éves hagyománya van, megérdemli, hogy komolyan foglalkozzunk vele.
Szőlőfajta: Kékfrankos 50%, Merlot 20%, Pinot noir 15%, Blauburger 15%
Borvidék: Egri borvidék
Dűlők: Rózsahegy, Nagyvölgy,
Talajtípus: csernozjom-barna erdőtalaj, csillagszerű agyagásványokkal
Szüreti időpont: szeptember 4-től október 10-ig fajtánként külön
Borkészítés módja: 4 hétig történő héjon áztatás körfejtéssel acéltartályba, majd préselés után ülepítés és 12 hónapos érlelés 300 liter első, másod és harmadtöltésű magyar tölgyfahordóban. Majd házasítás és palackozás.
Összes alkoholtartalom: 13,52 %
Összes sav: 5,2 g/l
Cukortartalom: 1,5 g/l
Legjobb szervírozás: 16 fok