Egri Bikavér 2017

2500 Ft

Jóivású, harmonikus, kerek, hosszú, az íze betölti a szájat, és azonnal akarunk belőle még egy pohárral. A bikavér fontos egri üzenet, többszáz éves hagyománya van, megérdemli, hogy komolyan foglalkozzunk vele.

Szőlőfajta: Kékfrankos 50%, Merlot 20%, Pinot noir 15%, Blauburger 15%

Borvidék: Egri borvidék

Dűlők: Rózsahegy, Nagyvölgy,

Talajtípus: csernozjom-barna erdőtalaj, csillagszerű agyagásványokkal

Szüreti időpont: szeptember 4-től október 10-ig fajtánként külön

Borkészítés módja: 4 hétig történő héjon áztatás körfejtéssel acéltartályba, majd préselés után ülepítés és 12 hónapos érlelés 300 liter első, másod és harmadtöltésű magyar tölgyfahordóban. Majd házasítás és palackozás.

Összes alkoholtartalom: 13,52 %

Összes sav: 5,2 g/l

Cukortartalom: 1,5 g/l

Legjobb szervírozás: 16 fok

Kategóriák: , ,
Shopping Cart

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás