Superior borok előállításához szükséges borszőlőt csak az Egri borvidék területéről származó és az Eger termékleírásban felsorolt, a feltételeknek megfelelő szőlőből készült borokból lehet előállítani, a szabályzatban leírt minimális mustfok 20 M/M és maximális termésmennyiség újborban kifejezve 60 hl/ha betartásával. Ezekből a szigorú feltételekből következik, hogy nem minden évjáratban sikerül elérni ezt a minőségi szintet és csak a kiemelkedő évjáratban születnek meg ezek a tételek.
20/20 Egri Superior Vörös Cuvée
9000 Ft
Szőlőfajta: Cabernet Franc 54% Merlot 46%
Borvidék: Egri borvidék
Dűlők: Szállásvölgy, Nagyvölgy
Talajtípus: csernozjom-barna erdőtalaj, csillagszerű agyagásványokkal
Szüret időpont: október 2-12
Borkészítés módja: 4 hétig történő héjonáztatás körfejtéssel acéltartályba, majd préselés után
ülepítés és 18 hónapos érlelés 300 literes első töltésű tölgyfahordóban.
NÉBIH engedély: JHRV
Összes alkoholtartalom: 13,5 %
Összes sav: 4,5 g/l
Cukortartalom: 1,0 g/l