Superior borok előállításához szükséges borszőlőt csak az Egri borvidék területéről származó és az Eger termékleírásban felsorolt, a feltételeknek megfelelő szőlőből készült borokból lehet előállítani, a szabályzatban leírt minimális mustfok 20 M/M és maximális termésmennyiség újborban kifejezve 60 hl/ha betartásával. Ezekből a szigorú feltételekből következik, hogy nem minden évjáratban sikerül elérni ezt a minőségi szintet és csak a kiemelkedő évjáratban születnek meg ezek a tételek.
Egri Bikavér Superior 2018
5900 Ft
2020-ban elnyerte a Borvidéki Borverseny aranyérmét, mint legjobb Bikavér. Ez a bor a lélekhez szól, egyedi és különleges.
Szőlőfajta: Kékfrankos 40%, Merlot 20%, Cabernet Franc 20%, Blauburger 20%
Borvidék: Egri borvidék
Dűlők: Rózsahegy, Nagyvölgy, Szállásvölgy
Talajtípus: csernozjom-barna erdőtalaj, csillagszerű agyagásványokkal
Szüreti időpont: szeptember 7-től október 12-ig fajtánként külön
Borkészítés módja: 4 hétig történő héjon áztatás körfejtéssel acéltartályba, majd préselés után ülepítés és 12 hónapos érlelés 300 liter első, másod töltésű magyar tölgyfahordóban. Majd házasítás és palackozás.
Összes alkoholtartalom: 13,74 %
Összes sav: 5,5 g/l
Cukortartalom: 1,3 g/l
Legjobb szervírozás: 16 fok