Kékfrankos 2018
2500 Ft
A róka nem véletlenül tette rá a mancsát a kékfrankosra. Akárhová megyünk a világban, minden borász a helyi fajtából készült borára a legbüszkébb. Ezért tűzte ki a Szuromi Család a kékfrankost a pincészet zászlajára.
Szőlőfajta: Kékfrankos 100%
Borvidék: Egri borvidék
Dűlők: Rózsahegy
Talajtípus: csernozjom-barna erdőtalaj, csillagszerű agyagásványokkal
Szüreti időpont: szeptember 7.
Borkészítés módja: 4 hétig történő héjon áztatás körfejtéssel acéltartályba, majd préselés után ülepítés és 16 hónapos érlelés 300 liter másod és harmad töltésű magyar tölgyfahordóban.
Összes alkoholtartalom: 13,19%
Összes sav: 5,5 g/l
Cukortartalom: 1,5g/l
Legjobb szervírozás: 16 fok.