Superior borok előállításához szükséges borszőlőt csak az Egri borvidék területéről származó és az Eger termékleírásban felsorolt, a feltételeknek megfelelő szőlőből készült borokból lehet előállítani, a szabályzatban leírt minimális mustfok 20 M/M és maximális termésmennyiség újborban kifejezve 60 hl/ha betartásával. Ezekből a szigorú feltételekből következik, hogy nem minden évjáratban sikerül elérni ezt a minőségi szintet és csak a kiemelkedő évjáratban születnek meg ezek a tételek.
Egri Kékfrankos Superior Hordóválogatás
5000 Ft
Elsőtöltésű magyar tölgyfahordóban érlelt bor. A 2021-ben Egerben megtartott Balassi-kard borseregszemle bajnokboraként jutalmazták.
Szőlőfajta: Kékfrankos
Borvidék: Egri borvidék
Dűlők: Rózsahegy
Talajtípus: csernozjom-barna erdőtalaj, csillagszerű agyagásványokkal
Szüret időpont: szeptember 17
Borkészítés módja: 4 hétig történő héjonáztatás körfejtéssel acéltartályba, majd préselés után ülepítés és 14 hónapos érlelés 300 literes első töltésű tölgyfahordóban.
Összes alkoholtartalom: 13,33 %
Összes sav: 5,6 g/l
Cukortartalom: 1,6 g/l