Egri Kékfrankos Superior Hordóválogatás

5000 Ft

Elsőtöltésű magyar tölgyfahordóban érlelt bor. A 2021-ben Egerben megtartott Balassi-kard borseregszemle bajnokboraként jutalmazták.

Szőlőfajta: Kékfrankos

Borvidék: Egri borvidék

Dűlők: Rózsahegy

Talajtípus: csernozjom-barna erdőtalaj, csillagszerű agyagásványokkal

Szüret időpont: szeptember 17

Borkészítés módja: 4 hétig történő héjonáztatás körfejtéssel acéltartályba, majd préselés után ülepítés és 14 hónapos érlelés 300 literes első töltésű tölgyfahordóban.

Összes alkoholtartalom: 13,33 %

Összes sav: 5,6 g/l

Cukortartalom: 1,6 g/l

Kategóriák: , ,

Leírás

Superior borok előállításához szükséges borszőlőt csak az Egri borvidék területéről származó és az Eger termékleírásban felsorolt, a feltételeknek megfelelő szőlőből készült borokból lehet előállítani, a szabályzatban leírt minimális mustfok 20 M/M és maximális termésmennyiség újborban kifejezve 60 hl/ha betartásával. Ezekből a szigorú feltételekből következik, hogy nem minden évjáratban sikerül elérni ezt a minőségi szintet és csak a kiemelkedő évjáratban születnek meg ezek a tételek.