Superior borok előállításához szükséges borszőlőt csak az Egri borvidék területéről származó és az Eger termékleírásban felsorolt, a feltételeknek megfelelő szőlőből készült borokból lehet előállítani, a szabályzatban leírt minimális mustfok 20 M/M és maximális termésmennyiség újborban kifejezve 60 hl/ha betartásával. Ezekből a szigorú feltételekből következik, hogy nem minden évjáratban sikerül elérni ezt a minőségi szintet és csak a kiemelkedő évjáratban születnek meg ezek a tételek.
Egri Kékfrankos Superior 2018
4500 Ft
Szép, borsos fűszeres illatú bor, amely ízben tovább nyílik. Komoly meggyaromák jelenek meg, szinte gyümölcsbomba jelleggel. A háttérben érezhető hordós jegyek (főként nugát és kávé). Közepesnél hosszabb lecsengés, jó savak, magas alkoholos érzet. Kerek, komplex bor
Szőlőfajta: Kékfrankos
Borvidék: Egri borvidék
Dűlők: Rózsahegy
Talajtípus: csernozjom-barna erdőtalaj, csillagszerű agyagásványokkal
Szüret időpont: szeptember 17
Borkészítés módja: 4 hétig történő héjonáztatás körfejtéssel acéltartályba, majd préselés után ülepítés és 14 hónapos érlelés 300 literes első töltésű tölgyfahordóban.
NÉBIH engedély: HJPP
Összes alkoholtartalom: 13,33 %
Összes sav: 5,6 g/l
Cukortartalom: 1,6 g/l